Tartu terveyteen


Terveyteen tarttuminen ja itsehoito ovat päivittäistä omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, riskitön alkoholinkäyttö, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvoinnista huolehtiminen muodostavat niiden tukipilarit. Huolenpito itsestään on samalla sairauksien ennaltaehkäisyä ja osa niiden hyvää hoitoa.

Tästä osiostamme löydät:

  1. Eri ikäisille suunnattuja "terveysreseptejä."
  2. Terveystietotupaverkoston oman terveyden arvioinnin, seurannan ja ylläpitämisen tueksi. Tuvat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
  3. Entäpä jos...? -osiossa haluamme antaa sinulle ajattelemisen aihetta - käythän kurkkaamassa.

    Lisäksi Testit osion kohdalla (yläpalkissa) voit arvioida omia elintapojasi ja niiden vaikutusta terveyteesi.

     
     

 

  


Terveyden edistämisen tietokanta:

Terveyskirjaston tarjoama ja toimittama tietokanta käsittelee aihepiirejä kuten sairauksien ehkäisy, onnellisuus, terve suu, terveet jalat, 100 kysymystä ravinnosta, terveysteemoja ja painonhallinta.

» Siirry lukemaan Terveyden edistämisen tietokanta

Terveystieto -tietokanta:

Terveyskirjaston ylläpitämä tietokanta sisältää laboratoriotutkimusten tulkinta -oppaan, Suomalaisten terveys -osion, josta löytyy esimerkiksi tärkeimmät kansansairauden, niiden syyt ja suosituksia ongelmien korjaamiseen, lääketieteen sanaston sekä terveystietoa eri aloilta, kuten ravinnosta, liikunnasta, tupakasta ja päihteistä.

» Siirry lukemaan Terveystieto –tietokanta

Terveyskolumneja:

Mm. Pertti Mustajoen ja Jussi Huttusen terveyttä koskevia kolumneja pääset lukemaan täältä.